nederland

‘Politiemol’ wil oud-korpschef als getuige

Door ANP - 19 december 2016

DEN BOSCH (ANP) – De verdediging van ‘politiemol’ Mark M. wil minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) en voormalig korpschef Gerard Bouman als getuigen laten horen in zijn strafzaak. Advocaat Jan-Hein Kuijpers beschuldigt de minister en de korpschef van karaktermoord en wil hun vragen stellen over hun uitlatingen over de agent in de media.

De raadsman vindt dat Mark M. geen eerlijk proces meer kan krijgen omdat hij in het openbaar al is veroordeeld. Politiebaas Bouman noemde hem in het openbaar ,,de rotste appel sinds tijden” binnen de politie. Volgens Kuijpers zei Van der Steur dat M. ,,de zwaarste straf verdient”.

Agent Mark M. (30) zou enorme hoeveelheden vertrouwelijke informatie uit het systeem van de politie hebben doorverkocht aan criminelen. De man uit Weert wordt daarom verdacht van corruptie, computervredebreuk, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

De rechtbank in Den Bosch beslist maandag of dinsdag over het verzoek.