nederland

‘Rattenparadijs’ in Rotterdam tegen overlast

Door ANP - 21 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – In de strijd tegen de overlast in de stadswijken krijgt Rotterdam begin volgend jaar een ‘rattenparadijs’ waarmee de knaagdieren op diervriendelijke wijze kunnen worden gevangen. Met speciale kooien en een geprepareerde auto hopen de initiatiefnemers de overlastgevende ratten weg te lokken bij speeltuinen en stadsparken, zegt mede-initiatiefnemer ‘Dokter’ Rini Biemans.

Voor het idee heeft de zelfbenoemde stadsdokter ruim 50.000 euro subsidie gekregen van de gemeente Rotterdam. Biemans wil de kooien en de geprepareerde auto plaatsen op plekken in de stad waar veel overlast van bruine ratten wordt gesignaleerd. ,,Dat komt vooral doordat bewoners veel voedsel weggooien op straat”, zegt Biemans. Het zichtbaar maken van de diervriendelijke vangstmethode in de stadswijken moet de bewustwording over het probleem verbeteren.