nederland

Rechtbank verlengt tbs Jos de G.

Door ANP - 07 december 2016

DEN BOSCH (ANP) – De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag de tbs van Jos de G. verlengd met een jaar. Dat is conform de eis van justitie en het advies van de tbs-kliniek.

De G. werd twee weken geleden veroordeeld voor het verkrachten van de Eindhovense Nicole van den Hurk in 1995. Van het doden van het vijftienjarige meisje werd hij vrijgesproken. Omdat tegen dat vonnis hoger beroep is ingesteld door zowel het Openbaar Ministerie als De G., verblijft hij nu niet in de tbs-kliniek, maar vanwege zijn voorarrest in een huis van bewaring.

De tbs die hij nu uitzit is vanwege een veroordeling voor verkrachting in 2000.

De G. is bijna helemaal uitbehandeld. Hij zou alleen nog moeten worden voorbereid op een terugkeer in de samenleving, stelde de kliniek twee weken geleden. Zonder die begeleiding is de kans op herhaling hoog.