nederland

Restaurateurs eren Joop Braakhekke

Door ANP - 12 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwste Michelingids Nederland hebben de restaurateurs maandagochtend in het DeLaMar Theater in Amsterdam een minuut stilte gehouden voor hun vorige week overleden collega Joop Braakhekke. Daarna volgde een staande ovatie.

Thérèse Boer, eigenaar van onder meer De Librije, noemde hem in een korte toespraak ,,een kleine man en een groot gastheer”. ,,We zijn een markante, bijzondere, innemende, bevlogen en bovenal heel lief mens kwijtgeraakt. Een icoon voor ons allen is niet meer.” Volgens Boer heeft Braakhekke voor veel mensen uit het vak iets betekend. ,,Voor ons persoonlijk en voor heel culinair Nederland.”

,,Joop was een fijn mens, eerlijk, soms hard, maar je wist wat je aan hem had.”