nederland

‘Rik Grashoff groenste politicus van 2016’

Door ANP - 18 december 2016

HILVERSUM (ANP) – GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff mag zich de groenste politicus van 2016 noemen. In de door Natuurmonumenten gehouden verkiezing hield hij Koşer Kaya van D66 en Eric Smaling van de SP achter zich. De uitslag werd zondagochtend in het radioprogramma Vroege Vogels bekendgemaakt.

,,Grashoff is een politicus die zich met grenzeloze energie inzet voor het bereiken van zijn groene idealen. Een politicus die zich realiseert dat natuur in Nederland zich niet beperkt tot natuurgebieden, maar dat we ook zorgvuldig om moeten gaan met biodiversiteit op het platteland, in de stad en met alle landschappen die ons land mooi maken’, aldus Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten.

In totaal hebben 5850 mensen hun stem uitgebracht in de verkiezing. De drie kandidaten met de meeste stemmen werden voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit Frank Berendse (hoogleraar natuurbeheer), Thijs Broer (Vrij Nederland) en Marc van den Tweel (Natuurmonumenten). Vorig jaar ging de titel naar Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.