nederland

Samsom en Asscher botsen weer over EU

Door ANP - 03 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Diederik Samsom en Lodewijk Asscher zijn zaterdag opnieuw stevig in botsing gekomen over het vrije verkeer van werknemers in Europa. Samsom schaarde zich in het laatste debat van de kandidaat-lijsttrekkers van de PvdA wel achter Asschers strengere koers. Maar hij verweet zijn rivaal in dezelfde adem dat die zelf te weinig heeft ondernomen om verdringing door buitenlandse werknemers te bestrijden.

,,Ik steun je. Maar waarom ben je de afgelopen kabinetsperiode niet naar de Oost-Europese lidstaten gevlogen om hun verzet tegen strengere regels weg te nemen?’’, vroeg Samsom aan Asscher, minister van Sociale Zaken. Die sprak die kritiek tegen en prees zich gelukkig met Samsoms ,,verandering’’. Dat dat binnen een paar weken kan, bewijst dat het ook echt mogelijk is oneerlijke arbeidsmigratie te veranderen, zei hij.