nederland

Satirisch tv-programma Koefnoen stopt

Door ANP - 23 december 2016

HILVERSUM (ANP) – Het satirische programma Koefnoen gaat stoppen. Na dertien jaar en vijftien succesvolle seizoenen heeft de NPO in samenspraak met de AVROTROS besloten dat het programma niet meer past in de plannen voor de zaterdagavondprogrammering. Dat heeft producent Human Factor vrijdag bekendgemaakt.

De makers, Owen Schumacher en Paul Groot, vinden het ontzettend jammer dat Koefnoen moet stoppen. ,,We hebben de vijftien seizoenen Koefnoen met enorm veel plezier gemaakt”, stellen de cabaretiers. ,,We begonnen het net een beetje onder de knie te krijgen.”

De NPO heeft de twee gevraagd een nieuw programma te ontwikkelen voor de zaterdagavond. Zij zeggen daar over te gaan nadenken.

Het satirische programma trok gemiddeld tegen de miljoen kijkers. Koefnoen werd onder meer onderscheiden met de Zilveren Nipkowschijf.