nederland

Schultz: buschauffeur aangesproken op mobiel

Door ANP - 16 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Melanie Schultz (Infrastructuur & Milieu) heeft de buschauffeur die donderdag de eerste rit door de nieuwe tunnel bij Maastricht filmde aangesproken op zijn gedrag. Een van de journalisten die met de minister meereed in de bus maakte een foto van de chauffeur, terwijl die met zijn mobiel zat te filmen.

De foto was des te opmerkelijker, omdat de minister erop – met haar rug naar de buschauffeur – haar duim omhoog steekt. Dat was omdat de fotograaf daarom vroeg, aldus Schultz. ,,Natuurlijk is het niet goed dat de chauffeur op zijn telefoon zit tijdens het rijden. Ik heb hem ook aangesproken, gezegd dat het gevaarlijk is en dat hij het voor de veiligheid weg moest doen. Dat heeft hij ook gedaan.”

Busbedrijf Munckhof noemde het gedrag van de chauffeur ,,onacceptabel” en zei het ,,ten zeerste,, te betreuren. De politie liet weten dat er contact wordt opgenomen met de chauffeur en dat er een onderzoek wordt ingesteld. ,,Mensen weten dat bellen niet is toegestaan, maar ook een mobiel vasthouden mag niet”, aldus een woordvoerder. ,,We gaan in ieder geval in gesprek over de beelden en uitleggen dat dit niet is toegestaan.” Of er ook een bekeuring volgt kon de woordvoerder nog niet zeggen.