nederland

Serieverkrachter hoort eis in hoger beroep

Door ANP - 15 december 2016

ARNHEM (ANP) – Gerard T., die bekendstaat als de Utrechtse serieverkrachter, hoort maandag of dinsdag welke straf het Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen hem eist. De man uit Nieuwegein kreeg van de rechtbank een celstraf van zestien jaar cel voor vier verkrachtingen, maar hij vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en stapte daarom naar het gerechtshof in Arnhem.

T. is bestraft voor verkrachtingen in 1995, 1996 en 2001. Het OM verdenkt hem van nog eens achttien zedenzaken, maar kon daarvoor onvoldoende bewijs vinden. De verkrachtingen in Utrecht, De Bilt en Bunnik zorgden destijds voor veel onrust onder de Utrechtse bevolking. Ondanks jarenlang onderzoek kon de politie geen verdachte vinden. T. liep tegen de lamp toen hij in 2014 DNA moest afstaan wegens een fietsendiefstal.

Het Arnhemse hof heeft in september al laten weten dat de zaak tot een afronding moet komen. Er is in principe geen ruimte meer voor nieuwe onderzoeksvragen. Tot nu toe heeft de Utrechtse serieverkrachter nog geen woord tegen zijn rechters gezegd.