nederland

‘Straffen agenten beïnvloeden de rechtsgang’

Door ANP - 15 december 2016

DEN HAAG (ANP) – De familie van Mitch Henriquez vindt dat de politie de rechtsgang beïnvloedt, door niet te wachten op de strafzaak tegen de agenten die betrokken waren bij de dood van Henriquez, maar nu al te bepalen dat ze een straf krijgen.

De agenten waren in de zomer van zomer vorig jaar betrokken bij de aanhouding van Henriquez in het Haagse Zuiderpark. De familie reageerde donderdag via hun advocaat Richard Korver.

Het interne politieonderzoek en de disciplinaire straffen staan los van de strafzaak, benadrukte de Haagse politiechef Paul van Musscher donderdag. Maar de familie vindt het onjuist dat de politie ,,nu te elfder ure komt met de uitkomsten van haar onderzoek en niet even wacht totdat de zaak in april inhoudelijk is behandeld”. De familie vindt de straffen ook te laag.

De 42-jarige Arubaan kwam om het leven door zuurstofgebrek, veroorzaakt door het hardhandige optreden van de agenten die hem arresteerden.