nederland

Teruggekeerde jihadreiziger opgepakt

Door ANP - 13 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – Een veertigjarige jihadreiziger is afgelopen zaterdag door de Koninklijke Marechaussee aangehouden bij zijn terugkeer op Schiphol. Dat heeft het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie dinsdag laten weten. Hij komt vermoedelijk uit Syrië of Irak, waar hij sinds oktober 2015 heeft gezeten.

De man heeft zelf het IS-gebied verlaten en is vorige maand in Turkije aangehouden. Zaterdag is hij onder begeleiding van de marechaussee naar Nederland gebracht. Dinsdag is door de rechter-commissaris in Rotterdam besloten dat hij nog minstens twee weken vast blijft zitten. De man wordt verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.

De laatst bekende woonplaats van de man in Nederland was Utrecht.