nederland

Toon Hermans Award voor Paul en Freek

Door ANP - 12 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Paul van Vliet en Freek de Jonge hebben de vijfde Toon Hermans Award gewonnen, een onderscheiding voor het in stand houden van de artistieke nalatenschap en het gedachtegoed van de entertainer. Zaterdag is het honderd jaar geleden dat Hermans in Sittard geboren werd. De prijs werd maandagavond in Carré uitgereikt tijdens het gala TOON 100 jaar.

Vanwege de honderdste geboortedag van Toon Hermans besloot de organisatie de prijs aan twee artiesten toe te kennen. De Jonge en Van Vliet kregen de prijs mede vanwege hun vriendschap die ze met Hermans onderhielden.

De prijs werd vier keer eerder uitgereikt: in 2002 aan Mini & Maxi, in 2007 aan André van Duin, in 2010 aan de gemeente Sittard en in 2014 aan gitarist Benny Ludemann.