nederland

Transportbedrijf onthoudt werknemers sanitair

Door ANP - 03 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Een Nijmeegs transportbedrijf laat zijn Litouwse en Poolse chauffeurs in het weekeinde verblijven op een terrein zonder sanitaire voorzieningen. Dat bleek zaterdag bij een controleactie bij dit bedrijf.

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleerde met de Inspectie SZW, de politie en de douane zaterdag drie transportbedrijven.

Een bezochte transportonderneming in de gemeente Westland lijkt alles in orde te hebben. Een bedrijf in Roosendaal is stilgelegd omdat het zelf geen vergunning bezit om met vrachtwagens te rijden. Het reed rond op andermans vergunningen. Verder was er geen rij- en rusttijdenadministratie. De vrachtwagens reden op zogeheten rode (goedkopere) diesel terwijl dat verboden is.

Tot nu toe hebben 47 transportbedrijven controle gehad. Bij 60 procent zijn schijnconstructies en/of andere misstanden vastgesteld.