nederland

Treinen toeteren bij overgang Winsum

Door ANP - 14 december 2016

WINSUM (ANP) – Treinen gaan binnenkort toeteren als ze de gevaarlijke spoorwegovergang in Winsum naderen waar al verschillende ongelukken zijn gebeurd. Via matrixborden wordt weggebruikers bovendien nog beter duidelijk gemaakt dat ze op moeten letten. Spoorbeheerder ProRail heeft dat woensdagavond beloofd tijdens een kort geding dat was aangespannen door de nabestaanden van Gerjon Kazemier die twee jaar geleden overleed door een ongeluk op de overweg.

De nabestaanden eisten dat er snel een verkeersregelaar komt op de gevaarlijke plek maar dat verzoek wees de rechter woensdagavond af.

Vorige maand raakten achttien reizigers gewond nadat een trein op de onbewaakte overweg in de Groningse gemeente tegen een tankauto botste. De rechtbank nam woensdagmiddag zelf een kijkje op de ongeluksplek. Het kort geding werd woensdagavond behandeld in het gemeentehuis van Winsum.

De spoorovergang aan de Voslaan gaat op termijn dicht. Er komt een noodweg naar een volgende, bewaakte overweg.