nederland

Tussenstand Serious Request; dik 5 miljoen

Door ANP - 23 december 2016

BREDA (ANP) – De 3FM-actie Serious Request heeft tot vrijdagavond rond 20.20 uur in totaal 5.140.307 euro opgebracht. Een groot deel van het geld dat tot nu toe is opgehaald, is het gevolg van een nagellak-actie van het ongeneeslijk zieke jongetje Tijn. Zijn initiatief had op dat moment ruim 1,6 miljoen euro opgeleverd.

De zesjarige Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen in Nederland wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten.

Tijn meldde zich woensdag met zijn actie ‘Lak-aan’ bij het Glazen Huis in Breda en inmiddels is heel Nederland aan het nagels lakken geslagen. Drogisterijen lieten vrijdag weten dat de vraag naar nagellak, mede door de actie, flink in de lift zat.

Premier Mark Rutte is vrijdagavond het Glazen Huis ingegaan. Daar brengt hij, als gast van 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende, de nacht door.