nederland

Tweede Kamer zegt Jan Roos de wacht aan

Door ANP - 08 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Als lijsttrekker Jan Roos van VNL zich nog eens laat interviewen bij de vergaderzaal van de Tweede Kamer moet hij zijn toegangspas tijdelijk inleveren. De Kamer heeft hem voorwaardelijk geschorst.

De VNL-voorman sloeg dinsdag een eerdere waarschuwing in de wind en liet zich opnieuw interviewen in een ruimte van het Kamergebouw waar alleen Kamerleden en bewindslieden de pers te woord mogen staan. Roos zit nog niet in de Kamer. Als het aspirant-Kamerlid zich nog eens bezondigt is niet alleen de zogenoemde Patatbalie, maar het hele Kamergebouw voor hem twee weken lang verboden terrein, heeft de Kamer hem nu te verstaan gegeven.

Roos ziet in de straf ,,een poging van de gevestigde partijen om mij het zwijgen op te leggen”. Hij gaat proberen zich te gehoorzamen, maar ,,het werk als VNL-lijsttrekker wordt me zo wel onmogelijk gemaakt”. Hij houdt er rekening mee dat rivalen hem nu gaan provoceren om hem pootje te lichten.