nederland

Van der Steur hoorde dinsdag van reis Amri

Door ANP - 29 december 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) is dinsdag op de hoogte gebracht dat Anis Amri waarschijnlijk in Nederland is geweest. De Nederlandse autoriteiten waren vrijdag al op de hoogte gesteld dat de in Italië doodgeschoten Amri een Nederlandse sim-kaart bij zich had. Maar pas op dinsdag werd duidelijk dat hij in ons land daadwerkelijk op camerabeelden te zien was.

Van der Steur schrijft dat donderdag aan de Tweede Kamer. Amri is de vermoedelijke dader van de aanslag in Berlijn. Hij zou woensdag 21 december in Nijmegen zijn geweest.

Buitenlandse media meldden woensdag als eersten dat de reis die de Tunesiër na de aanslag maakte door Nederland had gevoerd. Het Openbaar Ministerie bevestigde later op de dag dat Amri hoogstwaarschijnlijk in Nijmegen is vastgelegd door camera’s.