nederland

Veel animo voor Europees Solidariteitskorps

Door ANP - 14 december 2016

BRUSSEL (ANP) – Het Europese Solidariteitskorps waarin jongeren in een ander EU-land ervaring kunnen opdoen, valt in goede aarde bij Nederlanders. In een week tijd zijn 10.700 inschrijvingen binnengekomen, waarvan 567 uit Nederland. Ons land neemt daarmee de zesde plaats in, liet een woordvoerder van de Europese Commissie woensdag weten.

In het korps kunnen vrijwilligers en stagiairs tussen de achttien en dertig jaar vanaf volgend jaar elders in Europa gedurende twee tot twaalf maanden ervaring opdoen. Bijvoorbeeld in het onderwijs, de gezondheidszorg, bij de integratie van vluchtelingen of bescherming van de natuur. De kosten van reis, verblijf en levensonderhoud worden gedekt, in het geval van een stage komt er een vergoeding bij.

Het project moet bijdragen aan de strijd tegen de jeugdwerkloosheid. Tot 2020 is er plaats voor 100.000 jongeren.