nederland

Veel media en twee betogers bij rechtbank

Door ANP - 09 december 2016

SCHIPHOL (ANP) – Twee betogers, veel marechaussee en heel veel nationale en internationale media hebben zich vrijdagochtend verzameld bij de extra beveiligde rechtbank op Schiphol in afwachting van de uitspraak in het proces tegen Geert Wilders over de ‘minder-Marokkanen’-uitspraken van de PVV-voorman.

Het tweetal, dat zich eerder liet zien bij het proces, had meer mensen bij Schiphol verwacht. Ze hebben een bord bij zich met daarop de tekst: ‘En …..willen jullie meer of minder politieke processen?’

De PVV’er is overigens zelf ook niet aanwezig bij de uitspraak, die om 11.00 uur is. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand 5000 euro boete tegen de PVV-leider wegens groepsbelediging en het aanzetten tot haat en discriminatie.

Het uitspreken van het vonnis wordt rechtstreeks uitgezonden via NPO1 en RTLZ.