nederland

Verdachte douanier zondag aangehouden

Door ANP - 04 december 2016

ROTTERDAM (ANP) – De van corruptie verdachte douanier Gerrit G. ( 56) uit ‘s-Gravenzande is zondag aangehouden. Volgens raadsman Jan-Hein Kuijpers is dat gebeurd omdat hij ervan wordt verdacht dat hij de voorwaarden waarop hij eerder werd vrijgelaten zou hebben overtreden.

Tegen G. werd afgelopen week zestien jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij van 2013 tot 2015 tal van containers met verdovende middelen doelbewust doorgelaten in de Rotterdamse haven. G. werd eind vorig jaar vrijgelaten omdat zijn vrouw ernstig ziek was.

Zaterdag meldde de NOS op basis van stiekem opgenomen gesprekken dat G., ook toen het proces tegen hem al werd voorbereid, gewoon doorging met zijn praktijken. In die gesprekken geeft hij smokkeltips en geeft hij aan tegen betaling nog altijd bereid te zijn te helpen bij de invoer van drugs via de Rotterdamse haven. Ook vertelt hij dat zijn medeverdachte René F. achter de vergismoord van begin januari in Berkel en Rodenrijs zit.