nederland

Verdediging Holleeder vangt bot bij rechtbank

Door ANP - 08 december 2016

AMSTERDAM (ANP) – Het Openbaar Ministerie (OM) hoeft in het strafproces tegen Willem Holleeder geen verantwoording af te leggen over eventuele afspraken die de afgelopen maanden zijn gemaakt met zijn zussen Sonja en Astrid. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald.

De verdediging van Willem Holleeder had de rechtbank vorige week gevraagd het OM verantwoording te laten afleggen. Aanleiding was dat beide zussen zich sinds eind juli in een oude zaak rond de criminele erfenis van Sonja’s voormalige echtgenoot en mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout hebben beroepen op hun zwijgrecht. Vorige week werd na maanden bekend dat zij alsnog vragen willen beantwoorden.

Astrid en Sonja Holleeder hebben belastende verklaringen afgelegd tegen hun broer. De ‘topcrimineel’ wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks criminele afrekeningen, waaronder die op Van Hout.