nederland

Vogelgriep bij eenden Overijssel

Door ANP - 16 december 2016

KAMPEN (ANP) – In provincie Overijssel is bij eenden vogelgriep geconstateerd. Volgens het waterschap Drents Overijsselse Delta zijn op twee locaties zestig dode watervogels, voornamelijk eenden, gevonden. Ze waren besmet met de variant H5N8, een zeer besmettelijke vorm van vogelgriep, die wordt verspreid door wilde watervogels.

Het grootste aantal dode eenden lag in de gemeente Kampen, aan de Bosjessteeg, waar zestig dode watervogels zijn aangetroffen. In de gemeente Zwartewaterland in de Machinevaart zijn zeven dode eenden gevonden.

Er zijn geen besmettingen bij pluimveebedrijven in de buurt, liet de de gemeente Zwartewaterland vrijdag weten.

Eerder is vogelgriep geconstateerd in Flevoland, op Texel en in Friesland.