nederland

Voortvluchtige Hongaar in Breda aangehouden

Door ANP - 12 december 2016

BREDA (ANP) – Een bezoek aan de kapper en aan een tattooshop in Breda heeft een voortvluchtige Hongaarse crimineel de das omgedaan, zo meldt het Openbaar Ministerie maandag.

Door zijn uitstapje kon de 42-jarige man vrijdag worden aangehouden. De Hongaar moet in eigen land nog een gevangenisstraf van meer dan zeven jaar uitzitten. Hij was begin dit jaar veroordeeld voor de beroving van twee families in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Daarbij gaven de Hongaar en zijn mededaders zich uit voor politieagenten, mishandelden ze hun slachtoffers en bedreigden hen met vuurwapens. De man is opgespoord door een speciaal politieteam (FASTNL) dat zich bezighoudt met voortvluchtige delinquenten. Hij verzette zich hevig, maar kon niet aan arrestatie ontkomen.