nederland

Vroeg de weg op voor avondje van Sinterklaas

Door ANP - 04 december 2016

UTRECHT (ANP) – Weggebruikers die maandagavond pakjesavond vieren moeten zich voorbereiden op drukte op de weg. Volgens Rijkswaterstaat begint ook dit jaar de sinterklaasavondspits vroeger dan gebruikelijk. De afgelopen jaren bleken automobilisten rond 15.00 uur te vertrekken om op tijd thuis te zijn voor het sinterklaasfeest.

De voorgaande jaren was het op 5 december tijdens de avondspits al voor 17.00 uur op zijn drukst, ruim een half uur eerder dan tijdens een reguliere avondspits.

De afgelopen jaren waren er een aantal bijzondere ‘sintspitsen’. In 2013 raasde een ‘sinterklaasstorm’ over ons land en een jaar daarvoor viel op een aantal plekken sneeuw, waardoor de strooiwagens van Rijkswaterstaat in de avondspits de weg op gingen. Tien jaar geleden, in 2006, bereikte de avondspits een piek van in totaal 505 kilometer file toen regen voor extra drukte zorgde op de snelwegen.

Het weer dit jaar lijkt geen roet in het eten te gaan gooien voor automobilisten. Het wordt koud maar zonnig.