nederland

Wilders haalt uit naar rechtbank en vonnis

Door ANP - 09 december 2016

DEN HAAG (ANP) – PVV-leider Geert Wilders heeft vrijdag spijkerhard uitgehaald naar de Amsterdamse rechtbank en het vonnis dat zij wees in de ‘minder-Marokkanen’ zaak. ,,Drie PVV-hatende rechters verklaren Marokkanen tot ras en veroordelen mij en half Nederland. Knettergek.”, twitterde de politicus.

Kort daarvoor kondigde zijn advocaat Geert-Jan Knoops aan dat de politicus in hoger beroep gaat tegen de veroordeling voor aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. De rechtbank achtte Wilders schuldig wegens zijn uitspraken gedaan op 19 maart 2014, maar sprak hem vrij ten aanzien van soortgelijke uitlatingen een week eerder. Wilders kreeg geen straf opgelegd.

Wilders en Knoops waren overigens beiden niet bij de uitspraak aanwezig.