nederland

Wilders: Nederland is een ziek land geworden

Door ANP - 09 december 2016

DEN HAAG (ANP) – In een 4,5 minuut durend filmpje heeft PVV-voorman Geert Wilders vrijdag zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over het vonnis van de rechtbank. Wilders is door de rechter schuldig bevonden aan groepsbelediging en aanzetten tot discriminatie, maar hij krijgt geen straf opgelegd.

,,Beste mensen, ik kan het nog steeds niet geloven, maar vandaag ben ik veroordeeld”, begint hij zijn betoog. Volgens Wilders is hij veroordeeld in een ,,politiek proces”. ,,Nederland is een ziek land geworden”, vindt hij.

Wilders noemt de rechters in de videoboodschap wereldvreemd.

De voorzitter van de rechtbank Hendrik Steenhuis noemde eerder tijdens het voorlezen van het vonnis de uitlatingen van Geert Wilders over de rechtbank ,,een vertegenwoordiger van de wetgevende macht onwaardig”.