nederland

50Plus woedend over ‘boycot’ door Noorden

Door ANP - 18 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – 50Plus is woedend over de weigering van de noordelijke provincies lijsttrekker Henk Krol uit te nodigen voor een verkiezingsdebat. Voorzitter Jan Nagel spreekt van een boycot. Commissaris van de Koning Jacques Tichelaar is zich echter van geen kwaad bewust.

Tichelaar, die spreekt namens het samenwerkingsverband van Drenthe, Groningen en Friesland (SNN) dat het debat organiseert, wijst Nagel erop dat er is besloten de acht grootste partijen in de Tweede Kamer te vragen. 50Plus hoort daar niet bij, ook al is zij in meerdere van de jongste peilingen opgeklommen tot een achtste of een nog hogere plaats. Nagel verdenkt Tichelaar ervan dat hij bij de uitnodigingen vooral de belangen van zijn eigen PvdA op het oog heeft gehad.

De regionale omroepen, die samenwerkten met het SNN, trekken uit onvrede over de opzet van het verkiezingsdebat de handen ervan af. Ze zenden het nog wel uit.