nederland

Anti-haatmars Amsterdam na beëdiging Trump

Door ANP - 20 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Onder het motto ‘Stop de haat! Samen tegen Trump en Wilders’ is vrijdag in Amsterdam actie gevoerd tegen de beëdiging van Donald Trump als 45e president van de Verenigde Staten. De betogers liepen van de Dam naar het Amerikaans consulaat op het Museumplein.

,,De sfeer zat er goed in”, zei een woordvoerster. Op het Museumplein werd het volgens haar zelfs een feestje onder gelijkgestemden. De betogers hadden spandoeken en borden bij zich met teksten als ‘Weg met Wilders’, ‘Weg met Trump’ en ‘Vluchtelingen welkom’. Volgens haar waren er ongeveer duizend mensen op het protest afgekomen.

Net als in tal van andere steden in de wereld wordt zaterdag op het Haagse Malieveld en het Museumplein in Amsterdam de zogenoemde Women’s March gehouden. Volgens de organisatie zullen ongeveer een miljoen mensen in ruim driehonderd marsen protesteren tegen ongelijkheid en intolerantie naar aanleiding van de beëdiging van Trump.