nederland

Buma: Rutte ontkent morele crisis

Door ANP - 14 januari 2017

BARNEVELD (ANP) – VVD-leider en premier Mark Rutte ontkent de morele crisis in Nederland. CDA-leider Sybrand Buma heeft dat zaterdag gezegd tijdens het verkiezingscongres van zijn partij in Barneveld. Volgens Buma doet Rutte ,,alsof er niets aan de hand is. Waar komt die blinde vlek toch vandaan? Het is de arrogantie van de macht. Of is het de gemakzucht van een liberaal die alleen de waarde van het geld snapt?”

Buma verwees naar de reactie van Rutte op het verkiezingsprogramma van het CDA. Volgens de VVD-leider zou dat zo somber zijn dat je erdoor naar de fles grijpt. ,,Wat een niveau,” zei Buma. ,,Weet je dan werkelijk niet wat er leeft in dit land? En dat noemt zich premier van dit land.”

Volgens Buma is de morele crisis de afgelopen vier jaar dieper geworden. ,,Wie dat laat gebeuren heeft gefaald in zijn belangrijkste taak als premier.”