nederland

Demo tegen Trump verplaatst naar Malieveld

Door ANP - 30 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Een voor woensdag in Den Haag geplande demonstratie tegen de reisbeperkingen die president Trump heeft opgelegd, is verplaatst naar het Malieveld.

Aanvankelijk zou de bijeenkomst, georganiseerd door een groep boze jongeren, zijn bij de Amerikaanse ambassade op het Lange Voorhout. Maar het aantal meldingen en steunbetuigingen loopt snel op en daarom is in overleg met de politie besloten uit te wijken naar het Malieveld, meldt de organisatie van Holland Against Hate.

Volgens de groep hebben ruim 2000 mensen toegezegd te komen om te demonstreren voor een ,,open, vrije en tolerante samenleving”. Op Facebook hebben 10.000 mensen gezegd wellicht te komen. Politici en maatschappelijke organisaties doen ook mee.