nederland

Duizenden herdenken dode scholier Heerlen

Door ANP - 15 januari 2017

HEERLEN (ANP) – Honderden mensen zijn zondagavond in Heerlen bijeengekomen om Tharukshan Selvam te herdenken. De vijftienjarige jongen pleegde vorige week zelfmoord. Volgens zijn familie zag hij het leven niet meer zitten, omdat hij slachtoffer was van ernstige pesterijen.

Om 19.00 uur verzamelden belangstellenden zich bij een gemeenschapscentrum in de Limburgse stad voor een tocht. Nabestaanden van de scholier, vertegenwoordigers van zijn school en burgemeester Ralf Krewinkel zijn onder de deelnemers.

Eerst was het plan om er een ‘herrietocht’ van te maken. ,,Want pesten mag niet stilgehouden worden”, lichtte een initiatiefneemster toe. Maar op verzoek van de familie van de jongen werd besloten het lawaai tot één moment te beperken en tijdens de tocht stil te blijven. De regionale zender L1 zendt de herdenking live uit.