nederland

Eis 7 jaar tegen gastouder voor shaken baby

Door ANP - 27 januari 2017

BREDA (ANP) – Tegen de 44-jarige gastouder Cora O. uit Oosterhout is vrijdag in de rechtbank in Breda zeven jaar cel geëist vanwege doodslag op een baby van vier maanden. Volgens de officier van justitie heeft ze hem zo hard geschud dat die overleed aan het zogenoemde shakenbaby-syndroom.

Dat zou in Oosterhout zijn gebeurd op 17 juni 2013. Een week later overleed de baby met de naam Jimmy. Het jongetje kwam nog gezond bij de gastouder thuis, daarna werd hij huilerig en kreeg O. hem niet stil. ,,Ergens moet het toen bij haar fout zijn gegaan’’, aldus de officier. ,,Ik kan geen andere conclusie trekken.’’

Forensisch deskundigen zijn het niet met elkaar eens. Twee, waaronder het NFI, geven het zogenoemde shakenbaby-syndroom als doodsoorzaak, één juist niet en een vierde vindt dat meer onderzoek nodig is.