nederland

Geenpeil presenteert ‘kandidaat-stemkastjes’

Door ANP - 05 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Kopman van Geenpeil Jan Dijkgraaf wordt de komende maanden vergezeld door juriste Beryl Dreyer en Ahmed Aarad. Zij worden de nummers twee en drie op de kandidatenlijst van Geenpeil.

De twee werden donderdag in een livestream voorgesteld en ondervraagd door Theodor Holman, journalist bij Het Parool. Geenpeil wil, als het een of meerdere zetels wint, anders in de Kamer opereren dan andere partijen. De leden van de partij zouden bij elke stemming online uitmaken hoe hun Kamerleden moeten stemmen.

Dreyer is behalve advocaat ook raadslid in de gemeente Velsen. Ze spande in de aanloop naar het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne namens Geenpeil een zaak aan tegen de gemeente Oldenzaal, omdat daar het aantal stembureaus was verminderd.

Araad kwam halverwege de jaren tachtig met zijn ouders naar Nederland. Hij werkte eerder onder meer in de IT-sector, en schreef ook bij GeenStijl.