nederland

Grote opkomst bij werkoverleg NS-personeel

Door ANP - 11 januari 2017

UTRECHT (ANP) – Op het hoofdkantoor van de Nederlandse Spoorwegen zijn woensdag zo’n 160 machinisten en conducteurs afgekomen op het werkoverleg met de directie, meldden de initiatiefnemers. De medewerkers uiten er hun ongenoegen over de nieuwe dienstregeling. Ze zijn bang dat ze voortaan alleen nog maar ‘een rondje om de kerk’ rijden.

Volgens de NS heeft de grote opkomst van het personeel geen gevolgen voor de treinreizigers. De werknemers hebben vrij genomen om het overleg bij te wonen.

Eerder wilde het personeel gaan staken vanwege de nieuwe dienstregeling, omdat het rondje om de kerk tot concentratieverlies zou leiden. NS zegde nieuwe roosters toe, maar dat duurde de medewerkers allemaal te lang.

Het overleg is georganiseerd door het Amsterdams Machinisten Kollectief (AMK).