nederland

Haan laconiek over VVD-suggestie ander motief

Door ANP - 26 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – De Nieuwsuur-journalist achter de onthullingen over de Teevendeal haalt zijn schouders op over de suggestie van VVD-zijde dat hij wel een opmerkelijk moment koos om de nieuwe beschuldigingen naar buiten te brengen. ,,Ach, hij moet iets roepen”, zei Bas Haan donderdag bij aanvang van het debat over de nieuwe episode in de slepende affaire.

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra noemde het dinsdag opmerkelijk dat Haan de belastende informatie ,,een halfjaar op de plank liet liggen” voor hij die in lopende verkiezingscampagne openbaarde.

Volgens Haan heeft hij juist zoveel mogelijk haast gemaakt om het boek af te schrijven waarin hij alles uiteenzet. ,,Ik had maar één doel: dat het klaar zou zijn voor de verkiezingen, zodat het kabinet verantwoording zou kunnen afleggen.”

Wakker ligt Haan niet van de gefronste wenkbrauwen van de VVD. ,,Vorige keer was het Schippers, nu is het Zijlstra” zei hij met een verwijzing naar de VVD-minister van Volksgezondheid die het twee jaar geleden al ,,te toevallig” noemde dat toenmalige onthullingen over de kwestie tijdens verkiezingscampagnes werden gedaan. ,,Ach.”