nederland

Jaarrecord cokevangsten op valreep nog hoger

Door ANP - 04 januari 2017

ROTTERDAM (ANP) – Het speciale opsporingsteam in de Rotterdamse haven heeft met een vondst tussen bananen uit Ecuador nog eens 250 kilo cocaïne toegevoegd aan het vangstrecord van 2016.

Dat meldde het opsporingsteam HARC, een samenwerkingsverband van zeehavenpolitie, douane en FIOD, woensdag naar aanleiding van een laatste vangst op 31 december.

Gemeten naar in beslag genomen kilo’s cocaïne gaat 2016 de boeken in als een recordjaar, aldus een woordvoerster. Qua onderscheppingen van drugstransporten blijft dat aantal ongeveer gelijk. Definitieve cijfers zijn nog niet te geven.

Vijf verdachten tussen de 29 en 47 jaar uit Rotterdam, Schiedam, Spijkenisse en Berkel en Rodenrijs zijn aangehouden.

Een van hen is een medewerker van een fruitbedrijf. Hij wordt ervan verdacht zijn positie te hebben misbruikt. Bij huiszoekingen zijn tienduizenden euro’s aan contant geld aangetroffen. Daarnaast werden twee vuurwapens, drie stroomstootwapens, een geldtelmachine, sieraden, illegaal vuurwerk en andere waardevolle goederen in beslag genomen.