nederland

Koenders: NAVO-uitspraak Trump kardinale fout

Door ANP - 16 januari 2017

BRUSSEL (ANP) – Het zou een ,,kardinale fout’’ zijn om te zeggen dat de NAVO niet belangrijk meer is of haar beste tijd heeft gehad. Dat zei minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken maandag in Brussel over de uitspraak van Donald Trump dat het militaire bondgenootschap achterhaald is.

Koenders noemde die uitspraak van de aankomende Amerikaanse president ,,zorgelijk”, hoewel hij erop wees dat er in Trumps team ,,heel anders’’ over gedacht wordt. ,,Het zou echt een fout zijn in een onveilige wereld om te zeggen dat we de NAVO niet meer nodig hebben”, aldus Koenders.

,,In de onveilige situatie waarin we zitten is de trans-Atlantische band voor Europa zeer belangrijk, ook voor Nederland, vervolgde Koenders, die nu eerst Trumps daden wil afwachten. ,,We moeten zo spoedig mogelijk met Trump om tafel gaan zitten, want ook voor de VS is de NAVO belangrijk.’’