nederland

Koenders: nederzettingen zwaard van Damocles

Door ANP - 15 januari 2017

PARIJS (ANP) – Een levensvatbare Palestijnse staat ,,dreigt een illusie te worden” doordat Israël doorgaat met het uitbreiden van nederzettingen in bezet gebied. Die waarschuwing uitte minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders zondag op de vredesconferentie in Parijs. Net als veel andere leiders op de bijeenkomst onderstreepte Koenders nog eens dat er een twee-statenoplossing moet komen om het conflict op te lossen.

,,Er is geen realistisch, duurzaam en vreedzaam alternatief”, aldus de minister. Het Israëlische nederzettingenbeleid noemde hij ,,een zwaard van Damocles”. Koenders verlangt ,,positieve stappen” van zowel Israël als de Palestijnen.

De Palestijnse Autoriteit moet ,,verheerlijking van geweld tegengaan”, zei Koenders met verwijzing naar de aanslag in Jeruzalem van vorige week.