nederland

Machiavelliprijs 2016 voor Borst en Gaemers

Door ANP - 04 januari 2017

HILVERSUM (ANP) – Hugo Borst en Carin Gaemers krijgen de Machiavelliprijs 2016 voor hun manifest Scherp op Ouderenzorg om de ouderenzorg te verbeteren. Dat heeft door Marja Wagenaar, voorzitter van de Stichting Machiavelli, woensdag op Radio1 bekendgemaakt.

Volgens de jury hebben zij met hun manifest politieke geschiedenis geschreven door in recordtempo het onderwerp uit de politieke sfeer vandaan te halen. In het stuk stellen Borst en Gaemers dat te veel kwetsbare ouderen in verpleeghuizen structureel niet de zorg krijgen die zij nodig hebben. Ze kwamen met tien punten om de ouderenzorg te verbeteren. Dit sprak veel mensen aan en ook de tot voor kort verdeelde politieke partijen. Deze riepen staatssecretaris Martin van Rijn vervolgens op puntsgewijs in te gaan op het manifest.