nederland

Man die inreed op politie meldt zich

Door ANP - 29 januari 2017

ZIERIKZEE (ANP) – De man die zaterdag in Zierikzee (Zeeland) inreed op een politieagent en bij de vlucht beschoten werd door de politie heeft zich gemeld. Het gaat om een 23-jarige man uit Zierikzee. De man zit vast en wordt verdacht van poging tot doodslag of moord. Dat meldt de politie zondag.

De politie wilde de bestuurder van de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag staande houden. Op dat moment reed hij op een agent in en ging ervandoor, waarop een agent meerdere malen op de auto heeft geschoten.

De agent op wie de auto inreed, bleef ongedeerd. De Zeeuwse politie zocht meteen met ongeveer twintig mensen naar de automobilist. Maar ondanks hulp van collega’s uit Rotterdam en inzet van een politiehelikopter werden bestuurder noch auto teruggevonden.