nederland

Merendeel heeft weer gas na grote storing Ede

Door ANP - 10 januari 2017

EDE (ANP) – In Ede zitten steeds minder mensen in de kou. Van de 487 adressen die afgelopen weekend door een kapotte leiding van gas verstoken raakten, zijn er inmiddels meer dan driehonderd weer aangesloten, liet de gemeente dinsdag weten.

Volgens burgemeester Cees van der Knaap zijn zo’n vijftig monteurs van netbeheerder Liander hard aan het werk om de rest van de wijk Maandereng weer van gas te voorzien. Drie scholen die zonder gas en dus zonder verwarming zaten, verlengden noodgedwongen de kerstvakantie met een dag. Dinsdagochtend deed alles het weer en gingen de scholen weer open.

De langdurige storing is het gevolg van een leidingbreuk onder een afrit van snelweg A12. Door een gat kwam water in de leidingen terecht. Voordat het gas weer kan worden aangezet, moeten alle leidingen worden schoongemaakt. Monteurs gaan alle huizen langs voor controles.