nederland

Minister: kijk verder dan gratis pak luiers

Door ANP - 19 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Ouders zouden verder moeten kijken dan een gratis pak luiers als zij een crèche voor hun kroost kiezen. Welkomstcadeaus in de kinderopvang zijn op zichzelf geen probleem, als het allemaal maar binnen de regels gebeurt. Een verbod is dan ook niet nodig.

Dat stelt minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Hij reageerde donderdag op vragen van SP-Kamerlid Paul Ulenbelt over organisaties voor kinderopvang die ouders lokken met cadeaus.

Gratis of bijna gratis kinderopvang kan nooit, waarschuwt Asscher. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat ouders kwaliteit meewegen bij de keuze van de opvang. Daarnaast spelen onder meer prijs en locatie een rol.

De SP wil paal en perk stellen aan de lokkertjes. Maar volgens de minister zijn er geen aanwijzingen dat welkomstcadeaus een negatieve invloed hebben op de kwaliteit van kinderopvang.