nederland

Muiderslot op de pikante toer

Door ANP - 31 januari 2017

MUIDEN ( ANP) – Het Muiderslot in Muiden gaat voor één avond op de pikante toer. Het museumkasteel zal op 14 februari, Valentijnsdag, zelfs de hele avond baden in rood licht.

Binnen wordt, bij sfeervol kaarslicht, uit de doeken gedaan hoe erotiek in vroeger dagen werd beleefd. ,,Van het gezonde aantal keer per dag tot de lustopwekkende kwaliteiten van knoflook!”, aldus een woordvoerder van het slot.

Veel aandacht is er ook voor de vroegere bewoner P.C. Hooft, die het slot vanaf 1609 bewoonde en bekend was om zijn liefdesverzen. ,,Hij was een rokkenjager in zijn jonge jaren”, weten ze op het Muiderslot. ,,Zijn veroveringen nemen bezoekers in de rondleiding mee naar het zinnenprikkelende Amsterdam van zijn jeugdjaren.”

Troubadour Lucas Florent heft passende liederen aan.