nederland

Nabestaande terreurdode klaagt Twitter aan

Door ANP - 10 januari 2017

MAASTRICHT (ANP) – De voormalige verloofde van het Maastrichtse terreurslachtoffer Alexander Pinczowski heeft in New York berichtendienst Twitter aangeklaagd. Volgens diverse Amerikaanse media heeft Pinczowski’s ex-verloofde Cameron Cain Twitter aangeklaagd omdat terreurorganisaties als IS via sociale media ,,onze manier van leven” zouden aantasten.

Alexander Pinczowski (29) en zijn zus Sasha (26) kwamen in maart vorig jaar om het leven bij de bomaanslag op de luchthaven van Brussel. Vader en Maastrichtenaar Ed Pinczowski bevestigt de rechtszaak tegen Twitter en zegt daarvan op de hoogte te zijn, maar maakt er geen deel uit.

Volgens Cameron Cain floreren terreurorganisaties als IS dankzij sociale media als Twitter en moeten die daarom daarvan worden afgesloten, zo luidt de eis die is neergelegd bij het US District Court in Manhattan.