nederland

Nationaal Schoolontbijt levert 36.000 euro op

Door ANP - 12 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Het Nationaal Schoolontbijt, dat in november werd gehouden, heeft 36.073 euro opgeleverd. Dat is bekendgemaakt door Jantje Beton, de organisatie die zich inzet voor jeugdvoorzieningen, zoals gezonde schoolpleinen en speeltuinen.

,,Buitenspelen lijkt zo vanzelfsprekend in Nederland, maar is het voor veel kwetsbare kinderen helaas niet”, aldus directeur Rob van Gaal donderdag. ,,We zullen het bedrag besteden aan buitenspeelprojecten voor deze specifieke groep kinderen.”

In de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbeten schoolklassen in ruim 250 gemeenten met hun burgemeester op het stadhuis. Veel burgemeesters betaalden voor hun ontbijtje een symbolisch bedrag als donatie aan Jantje Beton.