nederland

Nederlands tankervliegtuig naar Midden-Oosten

Door ANP - 28 januari 2017

EINDHOVEN (ANP) – Vanaf de vliegbasis Eindhoven is zaterdag een KDC-10 tankervliegtuig vertrokken naar het Midden-Oosten. Het toestel gaat volgens het ministerie van Defensie vanaf maandag een bijdrage leveren aan de strijd tegen terreurorganisatie IS.

De exacte bestemming van het toestel is om veiligheidsredenen nog niet bekendgemaakt. Ook vanaf welke locaties het toestel gaat opereren is nog geheim, meldde het ministerie van Defensie zaterdag. Ruim dertig militairen, die de missie gaan begeleiden, vlogen mee met het toestel.

De KDC-10 moet de inzetbaarheid vergroten van de deelnemende coalitievliegtuigen, die vliegen boven Irak en Oost-Syrië. Het toestel kan per vlucht zo’n 100.000 liter brandstof in andere toestellen overpompen.