nederland

Nederlandse protesten na aantreden Trump

Door ANP - 19 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – Ook in ons land zijn komend weekend protesten naar aanleiding van de aanstelling van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten. In navolging van Washington vinden zaterdag de Nederlandse versie van de zogenoemde Women’s March plaats op het Amsterdamse Museumplein en op het Malieveld in Den Haag.

Volgens de organisatie gaan zo’n 1 miljoen mensen in ruim driehonderd marsen overal ter wereld zaterdag de straat op om zich te laten horen tegen ongelijkheid en intolerantie. De organisatie in Amsterdam noemt het een ,,positief tegensignaal” in de verhardende maatschappij. De betogers komen op voor gelijke rechten en gelijke behandeling van alle minderheden. Donderdag hadden zo’n 1800 mensen zich via Facebook aangemeld voor het protest in Amsterdam.