nederland

OM eist opnieuw 3 jaar cel tegen Möllenkamp

Door ANP - 26 januari 2017

AMSTERDAM (ANP) – In het hoger beroep van voormalig Rochdale-topman Hubert Möllenkamp heeft het Openbaar Ministerie (OM) donderdag opnieuw drie jaar cel tegen hem geëist. De advocaat-generaal houdt hem verantwoordelijk voor onder meer verduistering, oplichting, omkoping, belastingfraude en meineed, bleek bij het gerechtshof in Amsterdam.

Möllenkamp, die als bestuursvoorzitter werkte bij woningcorporatie Rochdale, nam volgens het OM honderdduizenden euro’s aan steekpenningen aan en fraudeerde voor ongeveer een miljoen euro met de belasting. ,,De feiten hebben zich afgespeeld in een periode van tien jaar. Het escaleerde in de loop der jaren, bedragen werden groter en het aantal incidenten nam toe. Hij gleed met grote snelheid af van het door hem gecreëerde hellend vlak.”

Möllenkamp werd in 2015 door de rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel. Zowel hij als het OM ging in hoger beroep.