nederland

OM: twee jaar cel voor Helderse wapenfreak

Door ANP - 27 januari 2017

ALKMAAR (ANP) – De Helderse wapenfreak en voormalig marineman Richard S. moet zijn fascinatie voor schiettuig wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft bekopen met een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk. Voor de rechtbank in Alkmaar noemde de aanklaagster de verzamelingen die de S. aanlegde ,,zeer omvangrijk” en ,,van een orde zoals ik niet eerder heb gezien”.

De politie kwam S. (56) in de nazomer van 2013 op het spoor in het onderzoek naar het Helderse ‘explosievenhuis’ van de inmiddels overleden Johanna Krul, bij wie tijdens een woninginspectie partijen vuurwerk, onderdelen van wapens, munitie en chemicaliën werden gevonden. De situatie werd destijds zo gevaarlijk geacht, dat een compleet woonblok dagenlang moest worden geëvacueerd.