nederland

Overleg Defensie en vakbonden geklapt

Door ANP - 27 januari 2017

DEN HAAG (ANP) – Het overleg over de arbeidsvoorwaarden voor het defensiepersoneel is mislukt. Zowel de vakbonden als het ministerie lieten vrijdag weten dat de onderhandelingen zijn stilgelegd. Beide partijen geven elkaar de schuld van het mislukken van het overleg.

,,De bonden willen niet verder onderhandelen. Dat is slecht nieuws voor het personeel”, aldus het ministerie. ,,Het personeel blijft nu langer in onzekerheid over loonontwikkeling en de nieuwe diensteinderegeling.” Het geschil draait onder meer om het salaris en de ontslagleeftijd.

De vakcentrales toonden zich ook teleurgesteld. Zij zeggen dat het departement hen ,,meer dan eens onaangenaam heeft verrast” door eerdere afspraken niet na te komen of eenzijdig te wijzigen. ,,Hier was duidelijk sprake van terug onderhandelen op gemaakte afspraken door de minister”, foeterden de Centrales van Overheidspersoneel.